42 - Nederland - NL - Fietsroutenetwerk Overijssel
Posted by: Groundspeak Premium Member dreamhummie
N 52° 45.373 E 005° 57.789
31U E 699952 N 5849269
Quick Description: Fietsknooppunt 42 Nederland aan de T-splitsing Rietweg - Koolbomenpad in buurtschap Nederland.
Location: Overijssel, Netherlands
Date Posted: 4/19/2015 2:54:03 AM
Waymark Code: WMNQD8
Published By: Groundspeak Premium Member lumbricus
Views: 0

Long Description:
Nederland is een buurtschap in de gemeente Steenwijkerland in de Kop van Overijssel, een streek in de Nederlandse provincie Overijssel. Nederland telt ongeveer 26 inwoners.

Het ligt in het Nationaal Park De Weerribben, niet ver van het stadje Blokzijl, nabij de N333 tussen Steenwijk en Marknesse. Enkele andere plaatsen in de buurt zijn Baarlo, Kalenberg, Muggenbeet, Scheerwolde en Wetering.

Het plaatsje wordt aangedaan door wandel- fiets- en kanoroutes en is in de tijd van natuurijs ook bij schaats(t)ers geliefd. Zowel het Zuiderzeepad als het Overijssels Havezatenpad komt bijvoorbeeld door Nederland.

Er loopt één weg door Nederland, die in het gehucht van naam verandert: Veldhuisweg wordt Rietweg. Voorts is er een splitsing van twee waterwegen: de Heer van Diezenvaart (richting Kalenberg) en de Roomsloot (richting Blokzijl).
Ook staat er een ooievaarsnest. Nederland is een voorbeeld van een vaardorp, dat wil zeggen: de oudste bebouwing was oorspronkelijk via het water ontsloten, niet via een weg.

Bron en meer info: (visit link)
Node Number: 42

Reachable Nodes:
14 at 2,9 km 41 at 2,8 km 50 at 2,4 km


Visit Instructions:
  • Provide at least two photographs, one a close-up of the sign, clearly showing the number and another of the sign showing it in its surroundings. Tell us something about the area, or your journey.
  • Toon tenminste twee foto's een close-up van het knooppuntbord waarop het knooppuntnummer duidelijk te lezen is. En toon een foto waarin zowel het knooppunt als de omgeving te zien is. Vertel iets over de omgeving of over je reis.
.
Search for...
Geocaching.com Google Map
Google Maps
MapQuest
Bing Maps
Nearest Waymarks
Nearest Cycling Routes
Nearest Geocaches
Nearest Benchmarks
Create a scavenger hunt using this waymark as the center point
Recent Visits/Logs:
Date Logged Log User Rating  
dreamhummie visited 42 - Nederland - NL - Fietsroutenetwerk Overijssel 4/20/2015 dreamhummie visited it