73 - Stakenberg - NL - Fietsroutenetwerk Veluwe
Posted by: Groundspeak Premium Member madelief24
N 52° 19.179 E 005° 45.263
31U E 687721 N 5800163
Quick Description: Fietsknooppunt 73 Stakenberg fietsroutenetwerk Veluwe aan de Stakenbergweg.
Location: Gelderland, Netherlands
Date Posted: 4/18/2015 3:53:11 PM
Waymark Code: WMNQBZ
Published By: Groundspeak Premium Member dreamhummie
Views: 2

Long Description:
Stakenberg is een heuvel in de Nederlandse provincie Gelderland, op de heide tussen Nunspeet en Elspeet. Aan de naam van deze heuvel zijn de namen van een landgoed en een heide ontleend. De oudst bekende beschrijving van de Stakenberg dateert uit 1730 waaruit blijkt dat op de Stakenberg een kleine heuvel was opgeworpen waarop een grenspaal stond. Deze grenspaal vormde een afbakening tussen de velden van Hierden, Elspeet en Hulshorst. Er resteren nog drie van deze grenspalen in het gebied. In de tweede Wereldoorlog is door Joden en arbeiders van Kamp De Bruine Enk in het kader van de werkverschaffing de Stakenbergerweg aangelegd. Een stuk bos werd omgespit en werd sindsdien Het Jodenbos genoemd.In 1912 werd het landhuis Stakenberg gebouwd op het landgoed. Tegenwoordig 2014 is er in het landhuis een hotel gevestigd.
Node Number: 73

Reachable Nodes:
53 at 3,9 km 72 at 1,9 km 84 at 3,5 km 88 at 1,2 km


Visit Instructions:
  • Provide at least two photographs, one a close-up of the sign, clearly showing the number and another of the sign showing it in its surroundings. Tell us something about the area, or your journey.
  • Toon tenminste twee foto's een close-up van het knooppuntbord waarop het knooppuntnummer duidelijk te lezen is. En toon een foto waarin zowel het knooppunt als de omgeving te zien is. Vertel iets over de omgeving of over je reis.
.
Search for...
Geocaching.com Google Map
Google Maps
MapQuest
Bing Maps
Nearest Waymarks
Nearest Cycling Routes
Nearest Geocaches
Nearest Benchmarks
Create a scavenger hunt using this waymark as the center point
Recent Visits/Logs:
There are no logs for this waymark yet.